Utstyr
  • Pentax Me super
  • Pentax 50mm 1.8
  • Brennvidde50mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetCanon scanner. Analog film.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger139
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1164055} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Vidar S.
Hei Øyvind!
Du viser at du har et godt øye for handling i bildene dine. Nå skal ikke jeg gjette eller overtolke dette på noen måte, for meg er bildet positivt, og den personen med kun armen presentert her, har kanskje fortalt noe morsomt til mannen til høyre for oss. Dette er hvordan jeg ser det. Skal bli interessant å høre fra deg selv hva du har hatt i tankene med dette bildet.

Veldig fint bilde visuelt, fin refleksjon på glassbordet, Artig uttrykk og smil, avslappet atmosfære. Disse har det i denne stund godt:-)

Bilde med substans!

Mvh
Vidar

Arne S.
Tror rett og slett denne karen bare syntes det var utrolig hyggelig å bli tatt bilde av. Fint komponert og en fin etterbehandling. Kanskje det er kona som sitter ved siden av å prøver å få kontakt.
Mvh Arne
Roar B.
Siden Bildekritikken i stadig økende grad handler om superlativer i hytt og pine nærmest uansett hva som presenteres, velger jeg å gå motsatt vei - med et ærlig men kritisk blikk.
Komposisjonsmessig mye bra, tett utsnitt, litt trangt nederst, der jeg føler hendene hører med til historia. Og til det siste...kjenner på stemninga, den gode og lystige samtalen. Som dessverre "forstyrres" av uheldig kontrastrastbruk med mye gjengrodde partier, som oppfattes kaldt, nesten grafisk i formen.
Syns motivet ville ha vært tjent med en mykere tilnærming, d.v.s.større variasjon i gråtoner, dermed gitt fortellinga et mye varmere uttrykk i tråd med det jeg oppfatter er intensjonen med bildet. En tilnærma sepia variant kan også vurderes.
Godt forsøk, men ikke helt i mål, er min oppfatning.
Øyvind B.
Tusen takk Vidar, Arne og Roar B.
Slurper til meg superlativer.
Vidar: På mine reiser ser jeg mye. Oftest på kafe der små vink eller øye blink gjør mye.
Arne: Mulig du her har et veldig godt poeng. Påstår ofte at min bedre halvdel avbryter og tar ordet. Men usikker. Litt mer som her kanskje.
Roar B.: At mitt bilde ikke er helt i mål er gjentagende kommentar fra din side . Til mitt forsvar denne gang er at bildet er analogt i utgangspunktet. Ønsker derfor små korrigeringer angående det tekniske.
Mvh Øyvind
Hans Rich. A.
Skal ikke forsøke å tolke dette. Bare si at det er en herlig røff kar dette.
Mvh Hans Richard
Fredrik N.
Ser ut som de har en trivelig samtale. Dette likte jeg godt.
Roar B.
Øyvind. Ingen fasit. Kun en kommentar ut fra egen overbevisning hvordan jeg selv opplever bildet. Og som selvsagt lite eller intet har med hva du selv ønsker og forventer av kommentarer.
Sier en som ikke er ute etter generell koseprat for å tekkes hverken egne eller andre sine bilder. Men holder meg fortsatt til det som engang var BK's virkelige mål, nemlig bildekritikk.
Øyvind B.
Mange takk og til Hans Rich, Fredrik og igjen til Roar B. som jeg ga et svar til over ang. overdreven kontrast etc. De mørke partiene kunne lett lysnet på selektivt via Lightroom jeg selv bruker.
Men da forsvinner litt av min tanke ang hva analog fotografering dreier seg om uansett om det i etterkant er scannet og digitalisert.
Et knips, en sjanse der og da. Tro meg. Jeg kastet mye mislykket eksponert film. Spesielt dias som jeg brukte flittig langt inn i den digitale kamera tid.
Denne satt syntes jeg tross flere tekniske skavanker enn de du nevner. Hånden til venstre er særs viktig i formidlingen (for meg).
Mvh Øyvind
Evelyn S.
Sånn et fornøyelig uttrykk på mannen, herlig! Muligens brød, vann og kaffe på bordet. Resten er opp til oss å gjette oss til, men en stemning av god tid, historier og enkel glede tror jeg nok der er. Et annerledes bilde, som faller i min smak både innholdsmessig og uttrykksmessig.
Jostein S.
Hei
Et noe forunderlig bilde synes jeg
'Nesten to motiver i ett!
Mannen og hånden!
Jeg skal ikke begi meg ut på noen bildetolkning
Det skjer noe der i venstre kan en ikke får tak i
Øyvind H.
«A man paints with his brains and not with his hands”. Ordtaket kan muligens overføres til fotografering i visse tilfelle, som her. Ser vi et fotografi inspirert av fresken "Adams hånd" av Michelangelo di Lodovico, i taket på det sixtinske kapell eller er det Sankt Nikolaus og en av hans mange håndtlangere?!
Ingvald Bright N.
Hei Øyvind. Viss du tar og kapper bildet ,ganske ubarmhjertig, mellom mannens høyre arm, og kaffekoppen. La det bli en 5 cm bort til koppen. Et firkantet format. mvh Ingvald
Øyvind B.
Takker så mye for kommentar Evelyn, Jostein, Øyvind H. og Ingvald.
Evelyn: Inspirerende. Er nok ouzo og gresk kaffe. Vi har noe å lære.
De vet og kose seg selv tidlig formiddag.
Jostein: Uten hånden detter bildet litt sammen (for meg).
Øyvind H.: Vært så heldig at jeg har fått opplevd Vatikanet, takmaleriene og sixtinske kappel. Er en beskeden kar fra Langhus men ser dine link til "Adams hånd". Annerledes flott kommentar.
Ingvald: Ser hva du mener. Blir da et rent portrett og skal tenke på det senere. Vil ha med hånden venstre.
Mvh Øyvind
Vidar S.
Et genialt bilde av Øyvind!
Spennende komposisjon. Skriver litt mer hva jeg syntes om bildet og dets innhold.

Ser at noen reagerer på armen til venstre for oss, det er jo nettopp det som er genialt - Interaksjon dette, som er med på å skape undring hos leser. Ville nok ikke vært det samme bildet om det bare var hovedperson i denne komposisjonen, men det hadde fungert, det er ikke det jeg mener, men slik som det er nå er det mye mer "Liv" i bildet. Interaksjon er altså stikkordet her.

Jeg liker dette bildet godt som det er, kvalitetsmessig litt å gå på men det er bare bagateller, her er det selve handlingen som er magisk.

Ok!

Ha en fin dag!

Mvh
Vidar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu