Gammal gråtass i digital karnevalsdrakt.
Joda, det er en gammal gråtass. Noen ville vel hatt'n i annen utførelse. Men han sto klint oppi kafeborda på Hovedøya så det var lissom ikke mijlø for'n. Isteden fikk'n full pakke fra'n Sattu Ratti Jon - bedre kjent som Fargemetting eller Saturation og da blei'n spraglete. Sku' kanskje venta te' karnevalstia i februar med å presentere'n, men da hadd'n vel blitt glemt.

Husker godt jeg da jeg fikk se min første gråtass. Må vel ha vært på slutten av femtitallet det. Vi leide hytte på en gård ute ved Øyern, noe sånt som 50 meter fra ælva. Hver sommer da slåtten var over på gårda rundt om i Rælingen kom bønda og skulle ut på Fautøya for å slå står som det het. Det var låver der ute også så foret blei først henta med hest og slea på vinter'n da det var is på ælva. Overfarten til øya gikk rett forbi hytta vår og i støa der vi normalt hadde robåten liggende. Det ble brukt tre robåter med labanker tvers over alle og ut på der kjørte de høyvogner og annen redskap før en fjerde robåt ble brukt til å dra det hele over. Noen ganger nøyde de seg med to båter å ha redskapen på hvis det ikkevar så mange på en gang. Men ofte var det skikkelig liv med masse hester og vrinsking og kø langt oppover veien. Det ble mest som et slags kollektivbruk for noen hadde høyvogn med rakariva oppi mens andre kom med slåmaskin forspent to hester osv. Jeg var litt utrygg på disse svære svarte og brune dølahesta for jeg var vant med de to fjordingene på gården hos oss. Etter slåtten lot de ofte hesta bli igjen på øya for å beite. Da ble de som en flokk villhester for hester er jo flokdyr. Husker han gamlefar på gården hos oss dro over med båt for å hente blakkene. De svømte jo over. Problemet var at minst 30 hester til fulgte etter og det ble et skikkelig lliv med store og små hester stormende og vrinskende rundt på gården og gamlefar hadde et svare strev med å få dem tilbake igjen. Jeg sto klokest inne i hytta og så på for som nevn var jeg ikke trygg på store svarte og brune hester.

En gang var det filminnspilling til filmavisen om hvordan dette ble gjort i gamle dager. Da ble ferjestedet lagt et annet sted. Både mor og jeg var med i gamle klær, mor med rive over aksla sammen med kjerringene og jeg kjørte en av fjordingene med .høyvogn. Da snutten kom på filmavisen i Oslo var vi avgårde og så på oss sjøl.

Men det var altså utafor hytta hos oss at jeg så min første gråtass som kom med slåmaskin og høysvans og det hele. Det var stor spenning da den skulle ut på tre robåter og ros over for den var jo mye tyngre enn annen redskap. Båtene sakk lenger og lenger ned til mer traktor som kom utpå, men det holdt med noen få cm. Etterhvert ble det flere traktorer og mindre hester og da køpt'n Per, bonden to store jernbåter som han la side om side og la gølv på. De tok tre traktorer, men trengte motorbåt for å slepe. Doninga ble brukt til å frakte kyra ut på øya for å spare beite hjemme også for de nekta å svømme over. Med dette var for meg sommerens morsomste eventyr over for godt.
http://pbase.com/kneppen
Artig fargeklatt som brakte fram nostalgien fra bardommens dager.
Ikke alt behøver å være kunst eller seriøst.
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Sigma 18-200mm F3,5-6,3 DC OS
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetTatt for frihånd og herpesert i photoshop.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_483109} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Trond W.

En sjikkelig fargesplæsj du har bidratt med. Kreativt og godt komponert.

Trond
Lars Ivarson F.

ja, tenk at det var framtida i norsk jordbruk du observerte frå hyttedøra...og no ser du nostalgisk attende med 'varmesøkande' kamera..fin retropersepsjon..
krit k.

Jeg like det fager det jeg ser her,tenkt hvis alle biler rust er samme fager son her.
Mvh.Krit.
Håvard F.

Heftige farger og etterbehandlet. Nesten litt flower power ;)
Nice
mvh
Håvard
Bent S.

Spenende bilde med mye farger, flott under tekst.

vh
Bent
Solvår B.

Det er et helt eventyr fra virkeligheten du forteller her. Og gråtassen er virkelig ikke grå. Herlige knallske farger. Tenk at vi betalte for å se nyheter på filmavisen. Det var ikke dyrt, men... Så utenkelig i dag å gå på kino for å se verdens elendighet og glede.
Jeg synes en grå gråtass er sjarmerende. Møtte en i forrige uke. Men din fargerike gråtass er kjempeflott.
: ) Solvår
Roar K.

Solvår:
Ikke sikker på om du fikk med deg første avsnitt her oppe. Denne ble avfotografert i orginalfarge grå. Men nå burde du kjenne meg. Jeg har det med å sette farge på ting. Enkelt denne gang. Full saturation og der var'n fix ferdig tel å dra te' Rio i februar.

Takker så mye for hyggelige kommentarer her.

Roar
Solvår B.

Joda, Roar, jeg begynner å kjenne dine bilder nå. Og av en eller annen grunn liker jeg dine fargesprakende eksperimenter. Selv med en gråtass.
: ) Solvår
Frode L.

Hei.

Her har du virkelig dratt i spakene,
det ble jo et fint bilde av gråtassen.
En artig og flott undertekst har du også.

Frode.
Roar K.

Takk til deg også, Frode.

Roar
kenneth k.

Rett og slett et artig på funn, hippie traktor.

Detter fungerer.

Kenneth
Aud B.

Vanvittig flott bilde....Du har virkelig fått fram det vakre fargespillet rust kan være. Likte dette ...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu