Jonsok
Nordlandshesten Jonsok som begynner å dra på årene, men kan stadig lære nye ting. Her er det metodar lært på kurs for Natural Horsemanship som vert testa ut.
Etter uttallige forsøk på å panorere utan hell, endte eg opp med dette biletet. Tenker vel at det er ei reserveløysing, og ikkje heilt fornøgd sidan ei litt lenger lukkartid og "lenger hest" vil gjort biletet betre.
Utstyr
  • Canon EOS 400D
  • Samyang 14mm 1:2.8 ED AS IF UMC
  • Brennvidde14mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • AnnetISO 400
    Håndholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_565335} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Avsluttet .

Et vågalt valg av lukkertid som jeg synes faller igjennom fordi bakgrunnen er for detaljert, skarp og rotete og stjeler all oppmerksomhet.

Med en annen og mye mer nøytral bakgrunn, f. eks. en vegg, kraftig snøfall, tykk tåke (bruk fantasien), eller bruk av liten dybdeskarphet (stor blenderåpning, antakelig større enn 2,8 som dette objektivet har som maks) der bakgrunnen viskes mer eller mindre ut kunne ha fungert. Dette synes jeg du skal eksperimentere videre med. ;-)

Panorering er en annen tilnærming, men der hesten blir skarp mens bakgrunne blir uskarp (ikke dermed sagt at det ene er bedre enn det andre, det gir et helt annet bilde)

Kreativt! Fortsett med det.

;-)
Lars Inge T.

Øvelsen denne dagen var å panorere, men det fekk eg ikkje til, slik at det nest beste var å få hesten til å illustrere fart. Tek innspelet ditt på at bakgrunnen stjel oppmerksomheit, men tenkte at alt utanom hesten måtte være skarpt for at den uskarpe hesten skulle virke tilsikta. Eg har rikeleig tilgang på dette motivet, så det vert nok vidare eksperimentering. Takk for innspel.

Lars Inge
Inger-Lise S.

Du har fått fram fart her!
Lykke til med panoreringen og ikke minst med Natural Horsemanship! :-)

Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu