svartmeis
Håndholdt
Utstyr
  • canon 450D
  • 75-300 II f 4-5,6
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/128s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger48
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_613092} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Eirik B.

Midt i middagen dette. Du var tett innpå og har fått et bra utsnitt og komp. Motivet trer tydelig fram samtidig som bakgrunnen er dus og sløret.
Teknisk sett er det litt opp til de virkelig gode fuglebildene her inne på dotten, men mistenker at dette også kan ha litt med utstyr å gjøre.

Komp og snitt var veldig bra og det var et artig øyeblikk du hadde fanget fuglen i.

Mvh
Eirik
Bjørnar P.

Fint fanget øyeblikk Synd at skarpheten ble så dårlig. Dersom du ønsker tips om ting du kunne endret under oppta og etterbehandling, bør du oppgi tekniske data og etterbehandling. Jeg vet tekniske data kan hentes fra "vis basisinfo", men det er tidkrevende å filtrere ut viktige data derfra. Legg derfor heller inn de opplysningene det bes om under innlegging. Gjør du det lett for andre å gi konstruktive tilbakemeldinger, får du også flere av dem.
Johnny Helge S.

tusen takk for flotte komentarer, jeg var så nær det gikk ann med denne linsen (gammel 75-300mm II )prøvde flere linser for å få bilda skarpere, kom så nært att jeg kunne bruke 50mm f1,8 men da bare på en spettmeis men skarpheten på bilda uteble på alle linsene, jeg bruker picasa å beskjere å så bruker jeg autokontrast, har prøvd å gjøre skarpere men da er det lett for att det blir kornete, på dette bildet så sier data 75-300mm iso 400 f5,7 300mm å lukkertiden på 1/128. jeg vil mer enn gjerne få råd å tips for å bedre bildene mine, jeg er ganske frustrert når jeg ikke får det skarpere. mvh:Johnny
Johnny Helge S.

jeg glemte å skrive att kameraet var håndholdt.har prøvd med stativ også uten bedre lykke. Mvh:Johnny
Svein R J.

Hei Johnny det skal ikke være lett :-)men her er noen tips: Prøv å øke lukkertiden til 1/250-1/640 samt att vist det er dårlig lys må du øke isohastigheten er det bra lys senker du den.Du må også prøve å finne ut hva som er den skarpeste blenderen på det objektivet du bruker.Sist men ikke minst ta mange bilder etterhverandre om du må slette 30 for å få ett skikkelig bra gjør ikke det noe.Håper dette hjelper deg litt på vei

Mvh Svein
Johnny Helge S.

hei Svein, jeg har nok prøvd det som du skriver her, men jeg begynner å lure litt på om det kan være noe med kameraet for det blir samme resultatet med alle innstillingene jeg bruker stort sett, så nå står det nytt kamera på ønskelisten.
Mvh:johnny
Bjørnar P.

For lang lukkertid er den mest sannsynlige årsaken til uskarpheten. Dersom du ser nøyere etter, ser du at beina er skarpere enn kroppen. Dette kan skyldes at kroppen var i bevegelse mens beina sto i ro. Kortere lukkertid løser det problemet.
Et nytt kamerahus vil neppe løse problemet. De er du som bruker som må jobbe mer med å utnytte det kamerahuset du har. Gjør du samme feil med et nytt kamera, får du samme problem. et bedre objektiv kan ha større effekt, men også her er brukeren ofte det svakeste leddet. Test objektivet med et stødig stativ eller blitz, og se om skarpheten da blir bedre. Blir den det, er det ikke objektivet det er noe galt med. Riktig oppskarpingsteknikk er også viktig,og jeg ser at skarpheten kan forbedres betraktelig ved bedre etterarbeid. Kan sende deg er forslag til etterjustert bilde om du ønsker det.
Johnny Helge S.

det kan kanskje være att foringsbrettet står kun på ett kosteskaft,(sånn att kattene ikke kommer seg opp)for jeg har gjort forsøk med tripod også men da reagerer fuglene på et lys på kamera (trådløs) så det blir heller ikke så bra, Bjørnar, du kan godt sende meg forslag med etterjustert bilde. etterbehandling er noe jeg ikke liker å holde på med for jeg vet ikke hvordan det bør gjøres.
Mvh:Johnny
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu